logo

Homeopatska farmacija je prirodna medicinska znanost koja ima određene prednosti u odnosu na klasične načine liječenja. Da bismo razumjeli način na koji djeluju homeopatski lijekovi, moramo dobro poznavati zakone prirode, jer je čovjek njen nedjeljivi dio. U prirodi je sve u ravnoteži sa sobom i sa svime što ga okružuje. Tako je i ljudsko tijelo zdravo kada je u ravnoteži sa sobom i okolinom.

Umjetnost homeopatije je u tome da za bolesnika pronađe „pravo“ sredstvo i u „pravoj„ potenciji ; samo tako će informacija gibanja ljekovite supstance stupiti u sklad s bolesnim kretanjem i tako pružiti „imupuls ozdravljenja“.

Izvorna supsatnca za izradu homeopatskog lijeka može biti biljnog, životinjskog ili mineralnog porijekla. Ona se otapa u vodi i po zakonima homeopatije pri tome se otpusti ili aktivira “duh supstance“. Taj postupak se naziva potenciranje i upravo on omogućava „duhu supstance„ da preda taj važni impuls ozdravljenja. U usporedbi su potencije od 1:10 pa do 1:1 000 000 000 000 000, i tako u nedogled. Postavlja se pitanje kako u tako velikim razrjeđenjima, gdje aktivne supstance više nema i ne može se dokazati, nešto ipak djeluje.

Proizvodnja homeopatskih lijekova provodi se danas po jednakim pravilima kao i za druge lijekove . Kemijska, farmaceutska i biološka dokumentacija nimalo ne zaostaju za onom ostalih lijekova. Neškodljivost i opravdanost upotrebe baziraju se na homeopatskoj Materii Medici i kliničkim ispitivanjima.

Danas se zna da je „duh„ homeopatskog preparata u vodi pohranjena elektromagnetska informacija gibanja koja se aktivirala postupkom potenciranja i na taj način potaknula proces ozdravljenja.

Prednosti homeopatije:

 • isključivo prirodni sastojci
 • niska doza zbog čega nema nuspojava
 • potpuno sigurna za bebe, djecu i odrasle
 • mogu se koristiti zajedno sa preparatima tradicionalne (alopatske) medicine
 • mogu se konbinirati različiti homeopatski pripravci za različite tegobe
 • homeoptijom se aktivira imuni sustav, na principu „slično se liječi sličnim“
 • ne potiskuje simptome nego tretira uzrok tegoba tj. djeluje holistički

Homeopatski pripravci dolaze u različitim oblicima:

 • tablete
 • globulice
 • kapi
 • kreme


proizvod
Homeoptaska prva pomoć
Arnica montana – udarci, modrice Hypericm perforatum- ozljede živca i ubodne rane Lledum pallustre – ubodne rane i ubodi insekata Apis mellifica – ubodi insekata
proizvod
Homeopatski pripravci za jačanje imuniteta
Thymo - pospješuje stvaranje bijelih krvnih zrnaca, jača organizam i otpornost Echinacea angustifolia - pojačava aktivnost makrofaga i limfocita, koji su zaduženi za obranu u organizma od bakterija i virusa
proizvod
Homeopatski pripravci za bebe i djecu
Beladona 15x - sniženje temerature, prehlada, gripa ili rast zubića Chamomilla 15x – bol pri nicanju zubića, nemir i razdražljivost China 15 x – proljevi i veliki gubitak tekućine Colccynthis 15x - protiv grčeva (klika) Pulsatilla 15 x - simptomi prehlade, začepljenost i curenje iz nosa Urtica urens 15 x - smanjuje ndraženost kože i pečenje (kod osipa)
0